Трагедия в „Севиля“ на уникален мач

Вместо да се радват на почти сигурното си класиране за 1/8-финалите в Шампионската лига и уникалния мач срещу „Ливърпул“ (3:3) в „Севиля“ потънаха в мъка. При резултат 0:3 в съблекалнята на полувремето, играчите на испанския тим чуха зловеща новина – треньорът им Едуардо Берисо има рак на простатата. Специалистът е само на 48 години...

В лудия мач „Ливърпул“ се сблъска с чудото от Истанбул – негова запазена марка. През 2005-а англичаните губеха с 0:3 финала в Шампионската лига срещу „Милан“, изравниха след почивката и накрая триумфираха с дузпи. Сега преживяха, но с обратен знак, същия кошмар и ще треперят за мястото си на 1/8-финалите.

Когато Гуидо Писаро от „Севиля“ изравни в 90-ата минута, всички футболисти на домакините се хвърлиха лудо върху треньора Берисо. Прегръщаха го и целуваха лудо. Треньорът беше назначен през месец май вместо Хорхе Сампаоли, който отиде в националния на Аржентина. И очевидно „Севиля“ отново ще си търси наставник.

„През второто полувреме спряхме да играем футбол – изригна Юрген Клоп, треньорът на „Ливърпул“. - Това беше нашият проблем, а не трите гола на съперника. Имаше моменти, в които можехме да вкараме и десет гола. Дали имаме психологически проблем? Не, сто процента не!“

„Ливърпул“ си гарантираше първото място в групата, ако бе задържал победата. Сега отборът има нужда поне от реми в последния домакински мач срещу „Спартак“ (Москва), за да се класира. Руският гранд направи огромна издънка и не успя да застигне лидерите, но още е в играта. На своя модерен нов стадион „Спартак“ изненадващо завърши 1:1 срещу „Марибор“. И тук гостите изравниха в последната минута. Футболист №1 на България Ивелин Попов получи жълт картон в началото на второто полувреме. Нападателят бе заменен в 63-ата минута, когато резултатът още беше 0:0. „Спартак“ се нуждае от победа на „Анфийлд“, за да продължи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят