Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Трайков единствен разкри плановете си за „Дондуков“ 2

Трайчо Трайков е единственият от кандидатите за „Дондуков“ 2, който предварително изложи в авторски материал вижданията за задачите си в предстоящия президентски мандат.

„Днес в страната ни властта се измерва не с доверието, спечелено или дадено някому чрез бюлетините на гражданите, а с парите, които той управлява. Това наистина е днешната действителност и от нас зависи да я променим. Иначе гласовете ни ще бъдат безсмислени“, пише в авторска статия за „Дневник“ кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

Според него президентът на Републиката не е част от официалната фасада на сградата, която изпълва смисъла от присъствието на гвардейската рота. „Това трябва ясно да се каже, за да се разбере значението на този избор, а не хората да се подкарват към урните през ялови закони, съдържащи заплахи към негласуващите“, категоричен е той. По думите му след като е очевидно, че корупцията е национален проблем, който съсипва живота ни, директно избраният президент не може да мълчи.

„Назначенията в съдебната власт са добра възможност за промяна в курса. Всяко от тях трябва да се случва след обществено обсъждане и тогава ще са ясни очакванията на обществото. Правото на вето не е инструмент за политически баланси. С него се спират текстове, нарушаващи базови принципи на правото, правата на човека или поставят под съмнение демокрацията ни. Тук няма значение кой е на власт и на кого това му харесва. Не можем да стоим и да съзерцаваме от креслата на властта настоящето. Аз не съм кандидат за такова мълчаливо кресло. Затова убедено заявявам, че изборът е важен. От всеки зависи да покаже, че има силата да бъде свободен в избора си“, казва кандидатът за президент Трайчо Трайков.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.