Уютният огън в камината е вреден за здравето

Земетресението край Асеновград – второ по сила в света

Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Кметът на старата столица и посланикът на Англия обсъдиха АМ Велко Търново-Русе

Дуа Липа и Стормзи взеха по два приза БРИТ

Възрастен мъж е намерен убит в столичния квартал “Люлин” Задържани са дъщеря му и съпругът й

Цвета Караянчева: Дали БСП няма да поискат и диктатура на пролетариата

Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

Трайчо Трайков: Правителство на реформаторите би било заложник, който може да бъде разстрелян във всеки момент

Преди да стане министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков работеше като прокурист в ЕВН.

Смятам, че усилие на Реформаторския блок (РБ) да състави кабинет е обречено, най-вече защото такова правителство би било заложник, който може да бъде разстрелян във всеки момент и не виждам какво полезно би могло да свърши. Това коментира пред БТВ Трайчо Трайков.

Кабинет, който не се основава на реална подкрепа на избирателите, вкарали определен брой народни избиратели в парламента, които да го излъчат, би бил много по-слаб, смята Трайков.

Според него е неминуемо да има проект в дясно, който да обедини наново партиите, „защото отделно нито една малка формация не може да бъде припозната от голям брой хора“. До предсрочните парламентарни избори обаче няма време за създаването на нови партии, каза той, като уточни, че това „не означава, че повтаряме РБ“.

Като политическа биография Реформаторският блок свърши дори повече, отколкото се очакваше от него във всеки момент от съществуването му. „Той беше на дръвника много пъти, а успяваше да избяга“, каза гостът.

Запитан дали му е предлагано да бъде служебен премиер или да участва в някакъв кабинет, той отговори, че през политическата му кариера са му предлагали много неща – и сериозни, и смешни и абсурдни.

Според госта новоизбраният президент Румен Радев би трябвало да вземе по-активно участие в политическия живот, макар де юре да ме му се налага. „Той трябва да заяви присъствие, участие и мнение“.

Самият Трайков, както хората, с които припознава определен тип политическо поведение и принципи, ще продължим да търси политическо представителство, но „трябва да бъде намерен най-подходящият момент и форма“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

Отговорете