Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 март 2018

Истината vs. Истерията За първи път: Документът за регистрацията за хулиганство на жената на председателя на ВКС

Трайчо Трайков: Рискуваме да ни накацат летци, обърнати на Изток, където няма демокрация и свобода

България се управлява от шепа самозабравили се милиардери, политици, магистрати и олигарси. Хората, които са наши конкуренти в тази кампания и днес се крият от дебат, утре ще се крият от Вас, гражданите, зад стените на президентството. Това каза пред препълнената зала в Русе кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков. „Изборите за президент не са избори за партиен секретар на нацията. Това трябва да е ясно на тези партийни лидери, като г-жа Нинова, г-н Първанов, г-н Борисов или Цветанов, които бродят по студията под ръка с кандидатите си. Трябват ни хора, които предпочитат България пред партийните интереси, иначе рискуваме да ни накацат летци, обърнати на Изток, на Североизток или Югоизток, а там няма демокрация, няма свобода, а контролирана икономика, агресия към съседите и репресия на опозицията“, допълни Трайков.

Той подчерта, че ние вече сме направили своя избор и той може да бъде само в семейството на страните, които са част от богата Европа. „Това е нашият избор. Кандидатът на БСП г-н Радев се крие зад инициативен комитет, но е ясно какво цели той – да върнат БСП обратно във властта, което всеки път виждаме как приключва за България“, допълни още Трайков. „Идваме от Силистра и хората там казват, че ако не си член на ГЕРБ не можеш да работиш в общинска фирма. Трябва да прекъснем този омагьосан и порочен кръг“, добави Трайков. Той беше категоричен, че в България президентът е много силна фигура. „Не позволявайте да ви заблуждават в обратното. Затова се опитват да смачкат кампанията, за да не се чуе мнението на хората. Искат всичко да е уредено в свирен мач. Вярвам, че свободните българи ще покажат, че отново имат силата да бъдат свободни“, заяви Трайков и допълни, че стратегията за изборите е една – „първо бием едните комунисти, после другите“.

„Боря се срещу проявите на комунистическо, тоталитарно мислене, независимо от коя партия идват. Даже няма да скрия и на хора от нашата коалиция, която ме е издигнала, когато се опитват да ми слагат думи в устата им казвам, че така няма да стане“, каза Трайков. „Ние искаме хора, които не са се облажили от меда на властта, хора, които търсят пътя за доброто бъдеще на България и виждат страха от връщането на наследниците на Държавна сигурност и комунистическата държава, за да спре ренесанса на тоталитарния октопод“, каза Трайков и допълни, че това може да бъде постигнато само от „хора с достойнство, които намират сила в убежденията си и в подкрепата на хората, а не в силата на издигналата ги партия, както казва г-жа Цачева. „Г-н Радев, въобще не искам да го коментирам. Офицер, който да сравнява постигането на националния идеал за защита, това да си член на семейството на свободните европейски народи, образована Европа, той да го нарича Ньойски договор. Що за безочие? Истинската алтернатива е в избора на верните хора“, категоричен бе Трайков. „Демократите в България трябва да търсят начин да стъпят на една обща платформа. Да загърбим някои тактически противоречия в името на стратегически важната цел България да е истинска демократична държава. Не партийна автокрация, маркирана като демокрация“, каза още Трайчо Трайков.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.