Тракия икономическа зона се разширява към Бургас и Хасково

Тракия икономическа зона се разширява към Бургас и Хасково, съобщи Емил Янков, мениджър "Бизнес развитие". Вече е подписан меморандум за сътрудничество за развитие на икономически проекти на територията на община Бургас между кмета Димитър Николов и председателя на "Клъстер Тракия икономическа зона" инж. Пламен Панчев.

По този начин обхватът на ТИЗ се разширява с цялата територия на община Бургас. Страните по договора ще работят за ускореното икономическо развитие на регионите на Южна България, за подобряване на обществената, жилищната, бизнес среда и мобилност на работната сила и за осигуряване на обучен персонал за индустриалните, логистични и търговски обекти. "Тракия икономическа зона доказа на практика, че бизнесът и общините могат да работят заедно. Тя е пионер и в обединяването на самите общини и успешен модел на публично-частно партньорство", допълни инж. Емил Янков.

С над 140 предприятия и над 1 млрд. евро инвестиции ТИЗ превърна Пловдив в най-развития индустриален център у нас. Това стана възможно благодарение на сътрудничеството между 9 общини - Пловдив, Асеновград, Калояново, Куклен, Марица, Първомай, Раковски, Родопи и Стамболийски, двете сдружения "Клъстер Тракия икономическа зона" и "Клъстер информационни и комуникационни технологии Пловдив" и бизнеса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България