Тракторист обгоря тежко при пожар на земеделски машини

Тръгнал да гаси пламналата техника

38-годишен тракторист е получил тежки обгаряния при пожар в селскостопанския двор в Долна Оряховица. Инцидентът станал около 18,53 часа в петък.

В злополучната вечер ненадейно се подпалил трактор. Пламъците бързо се разпрострели и обхванали намиращите се в близост зърнокомбайн, плуг и хедер. Трактористът Светломир Р. се спуснал да гаси огнената стихия, но получил тежки обгаряния по лицето, крайниците и гърдите. Свидетели на пожара незабавно подали сигнал на тел.112.

На място след минути пристигнали пожарни и полиция. Огнеборците успели да спасят други 7 селскостопански машини. Тракторът, хедерът, плугът и комбайна обаче били напълно изпепелени.

Пострадалият тракторист пък бил откаран с частна кола в областната болница във Велико Търново. След като му била оказана медицинска помощ, още същата вечер той бил транспортиран в Клиниката по изгаряния в болница "Пирогов" в София.

По случая са разпоредени експертизи и се изясняват причините за пожара.

Около 16 часа в петък в Лясковец пък пламнал навес към къща. Пристигналите на място огнеборци успели да потушат пламъците, които били предизвикани от запален на открито огън за варене на зимнина. Унищожени са 60 кв.м.покрив, а са спасени къща, селскостопанска сграда и лятна кухня.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България