Трактор падна в дере край Петрохан, смазан горски загина

Горски служител почина след тежка катастрофа в Берковския Балкан. При извличане на трупи от дърводобив, трактор, управляван от 50 годишния Пепи В., се обърнал и премазал мъжа. С откъсната ръка и тежки травми горският е бил настанен в болница, но издъхнал, съобщиха от полицията в Монтана.

Трагичният инцидент е станал в сряда около 9,00 ч. на горски път в местността "Берберска чука" над село Бързия. Трактористът в Учебно-опитното горско стопанство "Петрохан" Пепи В. изтеглял с машината си "LKT81 Т" - специализирана техника за дърводобив, отсечени трупи. При маневра на заден ход обаче тракторът изключил от скорост, полетял към близко дере и се преобърнал няколко пъти. Мъжът паднал от кабината и тракторът преминал през него.

Другите горски служители открили тракториста на около 200 метра от горския път, с откъсната от рамото дясна ръка и множество рани. „Спешна помощ” веднага е транспортирал ранения в Берковица, където му е била оказана медицинска помощ, а след това мъжът е бил преместен в областната болница в монтана. Освен откъсната ръка лекарите констатирали, счупен крак и гръдни травми, които застрашавали живота му. В четвъртък горският служител починал. По случая е образувано досъдебно производство в полицията, а Инспекцията по труда в Монтана е започнала проверка.

"Пепи беше опитен служител, цял живот е работил в горското стопанство. Има две деца, а преди месеци оцеля в тежка катастрофа с колата си. Този път, за съжаление, нямаше никакъв шанс”, разказаха негови колеги.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право