Трактор се вряза в цистерна с 6000 кубика пропан бутан Огнеборци спасиха Горна Оряховица от унищожителен взрив

Снимка: Архив

Трактор се е врязал в цистерна с 6000 кубика газ пропан бутан на бензиностанция в Горна Оряховица и като по чудо не предизвикал мощен взрив, научи „Труд“.
Инцидентът станал около 8,30 часа в събота. В злополучния ден, трактористът освободил от машината и след секунди тя потеглила сама на заден ход по стръмна улица в железничарския град. Водачът се опита да спре, но спирачната система била отказала и тракторът се оказал неуправляем. Малко след това се забил с грохот в инсталацията за газ на близка бензиностанция.
Служителите на петролния обект реагирали незабавно като изключили захранването на колонките и подали сигнал на тел.112. На място веднага пристигнали екипи на пожарната от Горна Оряховица и Велико Търново. Огнеборци с риск за живота си пропълзяли под трактора и се добрали до основните спирателни кранове на инсталацията. Униформените направили оглед на пораженията и установили, че тръбите на системата са намачкани.
Наложило се районът да бъде отцепен и обезопасен. Извикана била специална мобилна цистерна от Хасково, в която с часове било прехвърляно горивото от старицонарния бункер в нея. След това инсталацията била щателно измита и замерено наличието на газови изпарения и остатъчни количества.
Едва след това спасителните екипи пристъпили към внимателното изтегляне на трактора от местопроизшествието. Акцията продължила дълго заради големия риск от взрив в адската жега. За щастие операцията приключила успешно като били предотвратени експлозия, както и не са пострадали обекти и лица в железничарския град.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. „трактористът освободил от машината“ Кого е освободил от машината? Веселина Ангелова не е на Ти с българската граматика! Писала е глупости!

Отговорете