Трамплин за терапия получи Дневният център за деца с увреждания в Свищов

Дневният център за деца с увреждания в Свищов получи дългоочакван от малките пациенти и екипа трамплин за терапия. Средствата за неговото закупуване са събрани от дарители - граждани на крайдунавския град, фирми и сдружения.

Това е вторият терапевтичен трамплин в България. Първото съоръжение се намира във Фондация "Карин дом" във Варна. Екипът от специалисти на ДЦДУ-Свищов ще има уникалната възможност да използва физичните свойства на трамплина. Неговата еластична повърхност дава възможност за ускоряване или намаляване на скоростта на отскачане, което създава редица физиологични ефекти върху сърдечно-съдовата система, дихателната система, мускулния тонус, механизма за баланс, ортостатичния механизъм и не на последно място ефекта на възприятието, комуникативните умения и повлияване на сензорните дефицити.

През есента на настоящата година обучителния екип на Фондация "Карин дом" във Варна ще проведе допълнителни обучения на специалистите от Свищов за ефективната употреба на съоръжението. Към настоящият момент екипът на ДЦДУ-Свищов продължава набирането на средства, тъй като е необходимо извършването на ремонтни дейности за удачното монтиране на трамплина, както и допълнителни съоръжения за безопасното и комфортно качване на децата с дефицити.

Коментари

Задължително поле