Трансплантираха стволови клетки на болен от левкемия горнооряховец

Донор стана сестра му Силвия

Лекарите в специализирана турска клиника, които поеха лечението на Пеньо Пенев от Горна Оряховица, страдащ от остра левкемия, извършиха необходимата животоспасяваща операция. На 19 януари те направиха трансплантация на стволови клетки, а донор стана неговата сестра Силвия. Тя се прибра в Горна Оряховица преди броени дни и вече се възстановява от интервенцията. Пеньо продължава престоя си в лечебното заведение, тъй като е необходимо проследяване на състоянието му.

38-годишният мъж ще бъде под постоянен лекарски контрол следващите 100 дни. Нощувките обаче не се поемат от първоначалната платена сума от 200 000 лв., които бяха събрани чрез дарения на добри хора за по-малко от 2 месеца.

След изписването, Пеньо се налага да отседне в хотел близо до болницата, а таксата му за престой възлиза на 50 долара за ден. Ето защо семейството продължава кампанията и отново стартира базари в Горна Оряховица и околността. Във фейсбук групата „Благотворителен базар за Пеньо“ хора търгуват лични вещи в полза на горнооряховчанина.

Който може, нека да помогне с SMS с текст PENYO на номер 17777.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България