Транспортираха с танк бременна жена от тервелското село Попгруево

Кадър от БТВ

След предупрежденията за влошаване на времето в Добричка област всички бременни с термин за раждане до 10 януари бяха приети в болницата в Добрич. Не и 22-годишната Себиле.

Нейният термин бил 13 януари и тя решила, че има време, бебето обаче тръгнало да излиза по-рано.

Родилните болки започнали още в събота сутринта, а всички пътища от и към селото били затворени.

„Съпругът ми се обади на тервелския кмет, за да ни отворят пътищата. Той ни изпрати танк. От селото до Тервел с танк ни превозиха. След това ме качиха на линейка, в Тервел спряха и карахме след багера,  който ни отваряше пътя. Няколко пъти останахме на пътя… 60-70 километра разстояние за три часа”, разказва Себиле. / БТВ

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Що за безумна драсканица?! Като пишите нещо първо проверете. Какви 60-70км.? Разстоянието от Тервел до Поп Груево е не повече от 30км. А в Тервел не е стъпвал танк от времето на ЩИТ 82. Откъде ще вземе кмета танк и да го изпрати да помага? Пълен абсурд е всичко написано!

  2. Някъде 60-те години на ХХ век един командир на танкова рота от бригадата в Горня баня. С прякор Рашо кравата закарал с един от танковете родилка до болницата. Новороденото нарекли Станка, т.е. С танка. Нищо ново.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.