Транспортният министър: Проблемът по границата не е в нашите институции

Проблемът по границата не е в нашите институции. Това заяви в Бургас транспортният министър Ивайло Московски, след като по-рано превозвачи затвориха 6 гранични пункта в знак на протест срещу бавното обслужване на преминаващите границата.

Министърът обясни, че преди няколко седмици са организирали среща между превозвачи, „Гранична полиция“ и агенция „Митници“, но, очевидно, проблемът не е бил решен, за да се стигне до днешната блокада.

„Изговориха се темите, знае се, че това е проблем. Явно до момента превозвачите не са видели адекватна реакция и това ги е принудило”, поясни Московски. Той допълни, че превозвачите са обяснили, че след тричасовия предупредителен протест по ГКПП-тата, ще дадат срок от един месец съответните служби да коригират или подобрят дейността.

"Каквото е зависело от нас (транспортното министерство - бел. ред.) сме направили, организирахме среща между засегнатите страни", категоричен беше министърът на транспорта.

Според превозвачите, проблемът със забавянето по границата на камионите, е заради работата на „Гранична полиция“ и агенция „Митници“.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес