Треньори и играчи на рапорт в ЦСКА

Треньорите и футболистите на ЦСКА ще се явят на спешен рапорт пред клубната управа заради слабите игри от началото на сезона. За първи път през новия век шефовете сглобиха селекцията на 90 процента още от първия ден на подготовката. Въпреки отличните условия в Австрия и добрите резултати в контролите ЦСКА играе неубедително в увертюрата на сезона. Единственото силно полувреме в „червено“ бе при 4:0 над „Титоград“ в Лига Европа, когато тимът вкара 3 гола. В графата „издънки“ е 2:2 с „Етър“, а до голяма степен и 0:0 с черногорците в реванша предвид класата на съперника.

Повече от ядосан секунди след дуела в Подгорица бе главният мениджър Стойчо Стоилов. „Трябват сериозни разговори с играчи и треньори – отсече шефът. - Колкото и протоколен да беше двубоят, трябваше да спечелим, за да трупаме коефициент. Няма оправдания! Трябваше да победим „Титоград“ два пъти.“

Стоилов добави, че селекцията е завършена с най-много един човек изключение. Ако има нов футболист, то той ще е защитник.

Много критичен към отбора бе и капитанът Николай Бодуров. „Ако играем по този начин, нищо добро не ни чака в следващия кръг срещу „Осиек“ - коментира националът. - Бързо трябва да сменим чипа в главата. На всяка цена преди това трябва да победим в първенството, защото неочаквано вече сбъркахме с „Етър“. Ако продължаваме така, няма да отстраним „Осиек“. Изиграхме много слаб мач в Подгорица. Сигурно е имало подценяване. До някаква степен е нормално след 4:0 в първия двубой, но ... Добре, че не паднахме предвид ситуациите, които имаше „Титоград“. В ЦСКА се събраха доста нови футболисти и е нужно обиграване.“

Най-силен от „червените“ в Подгорица беше вратарят Витаутас Черниаускас. Стражът имаше едно 100-процентово положение и го парира майсторски. Играта на всички останали заслужава критика начело с дебютиралия шотландец Тони Уот, както младоците Валентин Антов и Пламен Гълъбов.

Коментари

Задължително поле