Треньорът на „Барса“ Сито Алонсо: Везенков работи добре, но кога ще играе...

Треньорът на баскетболния „Барселона“ Сито Алонсо похвали Александър Везенков, въпреки че българското крило от доста време не е попадал в състава му. Специалистът редовно оставя 206-сантиметровия Везенков извън състава както за мачовете от испанското първенство, така и в Евролигата. Появиха се съмнения, че политиката на Алонсо е заради решението на младока да играе за националния отбор на България в световните квалификации, въпреки че според правилника на ФИБА не беше длъжен да приема повиквателната. Испанецът обаче обясни ситуацията с голямата конкуренция на поста.

„На неговата позиция може да играят Раким Сандърс, Адам Ханга, Виктор Клавер, който се възстановява и върши добра работа, Адриан Морман и Пере Ориола – заяви Алонсо. - Трябва да избера кой от тях да извадя, но не това е трудното. Може да смениш даден играч, но в Лига Ендеса има квоти и лимит за подобно нещо. Саша работи добре, за да бъде част от отбора, но има играчи, които също трябва да уважаваме. Очевидно е, че иска да играе. Когато е готов и намеря подходящата ситуация, може да е днес или след месец, ще го направим. Нямам забележки към него, всичко, което прави, е добре.“

Междувременно натурализираният американец Дий Бост си намери отбор само ден, след като беше изгонен от литовския „Жалгирис“. Гардът на националния отбор заминава за френския „Страсбург“, който този сезон играе и в Шампионската лига.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт