Треньорът на волейболистите: Отборът показа две лица

Отборът показа две лица, доволен съм от играта – обяви селекционерът Пламен Константинов. - Всичко вървеше добре до средата на втория гейм. После дойде мигът, в който момчетата помислиха, че всичко е приключило. Трябваше да натиснем, за да спечелим тази част. Щастлив съм, че не оставихме испанците да се върнат в мача, защото нямаха какво да губят.

Волейболистите се наложиха с 3:0 (25:15, 26:24, 25:21) в среща от група „С“ на европейското във Варшава и на практика си осигуриха класиране в следващата фаза на шампионата. Най-резултатен бе Цветан Соколов, който заби 18 точки, а Николай Николов се отличи с 16.

„Никога не е лесно да се играе срещу тим, като Испания – призна Тодор Скримов. - Ако липсва пълна концентрация, следват проблеми. Именно това се случи с нас. Започнахме добре, после малко по-зле. А испанците се разиграха и нещата се влошиха.“

В първия сблъсък от групата трикольорите загубиха от Русия с 0:3, а днес от 18,30 часа играят с европейския вицешампион Словения.

Същевременно жените победиха Белгия с 3:0 на квалификацията в Ротердам, с което се класираха за Мондиал 2018. Елица Василева бе най-резултатна със 17 т.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт