Треньорът на волейболистките: Амбициозни сме, но и трябва да намерим пътя

Амбициозен колектив сме, който иска, но и трябва да намери пътя – заяви Иван Петков, селекционер на женския ни национален отбор по волейбол. -Не ми се ще да давам обещания, че ще се класираме от първия път за олимпиадата, но ще се опитаме.

Старши треньорът събра 20 момичета в зала „Христо Ботев“, подготовка за Лигата на нациите. На 17 май тимът пътува за Русе, където ще играе с Япония, Белгия и САЩ в „Арена Монбат Русе“(21-23 май).

“Ясно ни е, че само с подготовката в националния отбор няма да стане – продължи Петков пред „Диема спорт“. - Трудно е да се развият момичетата само за 2-3 месеца работа. Но тук опира и до личната амбиция на състезателките. Пътят е българският волейбол да излиза на международната сцената. Там може да си видим проблемите и да се конкурираме с големите отбори. Това изцяло беше наша идея и пътя, който поехме беше правилен.”

Селекционерът, който води и шампионския отбор на „Марица“, смята че нивото на родното първенство се е вдигнало. Пловдивчанки играха в груповата фаза на Шампионската лига и дори успяха да запишат победа срещу тима на Франция (3:1).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт