Треньорът на "Черно море": Опитахме се да играем друго, но не и баскетбол

Снимка: "Балкан"

Не си спомням в какъвто и състав да сме били, да сме изглеждали така – заяви Галин Стоянов, треньор на „Черно море Тича“ след катастрофалната загуба от „Балкан“ със 72 точки разлика - Изглеждахме като 50-годишни, а не на 20, няма оправдание. Опитахме се да играем друго, но не и баскетбол. Няма шанс да оправдая някого, защото се е бил уплашил. Ако един от всички се е уплашил, друг се е стъписал. Да, вярно, повечето са млади. Но тези млади в България не са млади по света. Ние ги галим, оправдаваме ги, а трябва да изискваме.

Моряците“ загубиха при гостуването на шампионите с 41:113. С този осми успех ботевградчани се изкачиха до 3-то място в класирането на Националната баскетболна лига. А „Черно море“ записа 11-то поражение и тимът остава на дъното в таблицата.

Със сигурност очаквах по-голяма съпротива - призна Йовича Арсич, треньор на „Балкан“. - Но ние си свършихме работата. Тежко е, след като мачът е такъв, да се дават някакви сериозни оценки.“

За наставника обаче голямата проверка за тима ще е в събота, при гостуването на „Рилски спортист“. „Срещу тях трябва да сме много отговорни в защита, защото играят добре в нападение.“

Берое“ пък постигна пета победа в Балканската лига, като срази като гост черногорския „Ибър“ (Рожае) - 74:67. Треньорът на нашите Любомир Минчев бе доволен от успеха, но не и как е постигнат. „Не играхме добре и имахме много лоши периоди най-вече, защото отборът е уморен“, каза той.

Коментари

Задължително поле