Треньорът на щангистите доволен от медалите

Министър Красен Кралев поздрави Георги Шиков за спечелените три сребърни медала – в двубоя и в отделните движения. На срещата присъства и Неделчо Колев, президент на Българската федерация по вдигане на тежести.

Иван Иванов, треньор на националите по вдигане на тежести, изрази задоволство от спечелените медали на европейското в Букурещ. Състезателите ни заслужиха две сребърни отличия в двубоя – на Георги Шиков (до 105 кг) и Стилян Гроздев (до 62 кг), както и бронз на Даниела Пандова (до 48 кг). А общо медалите в отделните движения са 9 – злато, 5 сребърни и 3 бронзови. „Някои можеха да постигнат и по-добри резултати, но по различни причини не успяха“, каза Иванов.

Призьорите бяха наградени с почетни плакети от спортния министър Красен Кралев „Поздравявам ви за прекрасното представяне“ , обяви той.

Наставникът представи на Кралев и справка за резултатите от Букурещ 2018 и миналогодишното европейско първенство. Статистиката показва, че настоящите постижения на нашите щангисти са доста по-силни от тези през 2017-а.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт