Треньор изби зъб на играч в Босна

Bosnia Herzegovina's forward Vedad Ibisevic (R) vies with Greece's midfielder Jose Carlos Goncalves Rodrigues, aka Zeca, during the FIFA World Cup 2018 qualifying football match between Bosnia Herzegovina and Greece in Zenica on June 9, 2017. / AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC

Босна и Херцеговина - Гърция. Световна квалификация, превърнала футбола в кървав спорт и завършила накрая 0:0. Рядко може да се види толкова омраза, колкото на стадион "Билно полие" в Зеница.

Всичко започна с националните химни. Босненците толкова силно освиркваха, че гръцкият въобще не се чуваше. Гостуващата делегация пусна жалба. На трибуните гръцките фенове решиха с юмруци да защитят националната гордост и започна бой срещу босненската полиция. На терена нещата не се различаваха особено. Един Джеко от домакините и Костас Манолас от гостите първо започнаха да се ругаят. Не им се видя достатъчно и се хванаха за гушите. Друг е въпросът, че са съотборници в "Рома"...

Кулминацията на вечерта дойде в края на мача. Тогава Стефан Гили, помощник-треьнорът на Босна и Херцеговина, заби юмрук в лицето на играча Яник Янотас. Изби му зъб.

В друг двубой от група Н малкият Гибралтар бе на три минути от първа точка в квалификации, но падна накрая с 1:2 от Кипър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят