Третият терорист от Лондон се казва Юсеф Загба

Mайка му е италианка, а баща му – мароканец

Третият терорист от Лондон се казва Юсеф Загба и е от мароканско-италиански произход, съобщи източник от италианското разузнаване, цитиран от Ройтерс. Според източника майката на Юсеф е италианка и живее в Болоня.

Така агенцията потвърди информацията на италианския вестник "Кориере дела Сера".

Според изданието през 2016 г. Загба бил спрян на летището в Болоня, когато се опитал да лети за Сирия.

Загба е познат на италианското разузнаване с целите на честите пътувания и при ареста през миналата година е обвинен в международен тероризъм. В телефона му са намерени снимки и материали с религиозно съдържание, но нищо, което да води до фундаментален ислямизъм.

Италианските власти са уведомили мароканските и британските разузнавателни служби.

Загба е роден в мароканския град Фес през 1995 г.

Няколко години след раждането му родителите се разделят и майка му се установява в покрайнините на Болоня. Честите пътувания до Италия са били обект на анализ от антитерористичните звена в Италия, където фигурира под графата "особено опасен".

В последните месеци е бил нает на сезонна работа в ресторант в Лондон.

Лондонската полиция все още не е назовала официално третия нападател. "Отправили сме запитвания и когато можем да потвърдим името, ще го направим", каза говорител на полицията.

Имената на другите двама терористи бяха разкрити вчера.

Пакистанецът Хурам Бут е известен на полицията, но не и следен за подготвени атаки, а Рашид Редуан е от мароканско-либийски произход изобщо не е бил в полицейските регистри. По професия бил готвач.

https://twitter.com/metpoliceuk/status/872043621612236800

 

 

 

 

 

 

 

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ - [email protected] И [email protected]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа