Трети ден продължава битката с пожара над Кресненското дефиле

КОРЕСПОНДЕНТЪТ НА ТРУД ЗА БЛАГОЕВГРАД ПРЕДАВА ОТ МЯСТОТО НА СЪБИТИЕТО

С около 400 декара се е разраснал пожарът в Кресненското дефиле през изминалата нощ. Трети ден битката с огъня продължава.

„Работи се  по ограничаването на пожара в района на Стара Кресна-Влахи-Ощава. На мястото в момента работят 30 пожарни автомобила, 150 пожарникари, 85 служители на българската армия, горски работници, служители на Регионалната дирекция по горите, Югозападното предприятие – 230 човека. Също така сме с готовност да включим два хеликоптера, които всеки момент ще бъдат повикани на място на най-критичните точки. Предприети са действия за ограничаване на фронтовете, по които се развива пожарът. Те са 3“, обясни комисар Бързилов. По думите му по периметъра се работи постоянно и не се дава възможност да бъде развит огънят, особено към населените места.

Пожарът отново се разгоря в първия периметър откъдето тръгна първоначално тоест Мечкул посока Симитли. Критична остава и южната точка при село Влахи.

Работи се постоянно с булдозери, правят се просеки, прокарват се пътища за придвижване на техниката“, информираха от щаба.  Опасност за хората и имотите им няма. Все още няма ток и в кривия тунел в Кресненското дефиле, така че пътуващите да бъдат с повишено внимание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България