Джонсън ще спази закона, но въпреки това ще изкара Великобритания от ЕС на 31 октомври

Повреда остави без ток милиони хора в Централна Америка

Путин предложи на Саудитска Арабия да си купи С-300 и С-400 за защита

Тръмп: САЩ искат да избегнат война с Иран

Променят движението в София заради празника на града

Според учени: Лятото на 2019 г. е най-горещото в северното полукълбо, откакто се правят измервания

Слънчево и топло ще е времето днес

София празнува със „140 удара в минута” Аудиовизуално шоу на площад “Княз Александър I” тази вечер

Общинският съветник и издател от Велико Търново Нейко Генчев: Шумът убива в огромни мащаби Според данни на СЗО 3500 смъртни случая годишно се дължат на прекомерен шум

Горящо ремарке на тир блокира движението на магистрала „Тракия“ (ВИДЕО)

Етичната комисия разглежда кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

Почитаме Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София

ЦИК и СЕМ подписват споразумение за местните избори

Катастрофа затруднява движението на пътя Плевен – Русе

На 17 септември 2019 да почерпят

Трети сме по ръст на цените на жилища

Цените на жилищата в Европейския съюз нараснаха през третото тримесечие на 2016 г. с най-солидно темпо от последната глобална икономическа финансова криза. В класацията страната ни е трета по ръст на цените на жилищата в ЕС, показват данни на Евростат.

С 8,8% са поскъпнали имотите у нас през третото тримесечие на 2016 г., спрямо 2015 г.Цените на жилища в България се повишават през третото тримесечие на 2016 г. с 1,6% спрямо предходната тримесечие. За последно жилищните цени в нашата страна се понижиха на тримесечна база с 0,5% точно преди година – през третото тримесечие на 2015-г.

Преди страната ни се нареждат само Унгария и Латвия, където цените се повишават съответно с 11,6% и с 10,8%. В същото време спад при цените на жилища се отчита в Кипър – с 3,35% и в Италия с 0,9%. Според европейската статистика цените на жилищата в еврозоната са нараснали през трите месеца до края на септември 2016 година с 1,3% спрямо второто тримесечие и с 3,4% спрямо година по-рано, като това представлява тяхно най-солидно повишение на годишна база от първото тримесечие на 2008 година насам

В рамките на целия ЕС жилищните цени се повишиха за посочения период с 1,5% на тримесечна база и с 4,3% спрямо третото тримесечие на 2015 г.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.