Тридневен празник за деца стартира в Пловдив заедно с началото на новата учебна година

Тридневен празник за деца и родители ще се проведе в МОЛ Марково тепе в Пловдив от петък до неделя, а стартът му съвпада с първия ден на новата учебна 2017/2018 година. „Денят с най-приятната суматоха и с най-неподправените емоции наближава. Нека да отпразнуваме заедно края на ваканцията и началото на новата учебна година на 15, 16 и 17 септември от 11 до 20 часа”, призовават организаторите на купона, които са приготвили тридневни забавления и много изненади за ученици и родители.

Те ще могат да изпробват късмета си за спечелването на една от 1200 атрактивни награди. В петък от 13 до 17 часа малчуганите ще могат да се възползват от безплатно рисуване на лице - една чудесна възможност да се превърнат за минути в нарисуван приказен герой! Същия ден от 17 до 18.30 в търговско-развлекателния център, построен на мястото на едно от седемте пловдивски тепета, пък ще гостува д-р Джакел с неговото Училище за магьосници. Комедийни фокуси, шоу с балони, включване на децата в интерактивни игри, в които ще търсят изгубени предмети, намерени чужди вещи и ще разкриват сложни загадки.

На 16 септември (събота) от 12 до 15 часа малки и големи ще могат да надзърнат в света на Майнкрафт и да се включат в работилница за изграждане на конструкции на тема Лего Майнкрафт, в рамките на която ще имат на разположение разнообразни части и професионални снимки за вдъхновение, за да сътворите свой собствен модел. На място ще присъстват Лего експерти за съвет и малко помощ, при нужда. Играта няма състезателен принцип, важно е участието! На 17 септември (неделя) от 12 до 14 часа децата на Пловдив ще се научат на куп умения как да направят учебните си принадлежности по-красиви, шарени и вълнуващи.

Всички желаещи ще могат да се включат в работилничка за техниката "квилинг" и ще видят как, с помощта на разноцветни лентички хартия може да направи картички, опаковки на подаръци и много други красиви пособия. Професионалните аниматори пък ще покажат различни арт техники за това как учебният процес да стане забавен! . Работилничката „Нарисувай своята мечта“ пък ще провокира малчуганите да нарисуват чудни картини като истински художници върху платно с четка, боички и палитра. Всички материали за работилничките са осигурени от организаторите, а с дечицата ще работи професионален художник-аниматор, който ще им помага и ще ги насочва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони