Тридневни проверки на ДНСК в Слънчев бряг

Тридневни проверки предстоят в курорта Слънчев бряг от експерти на ДНСК. Вицепремиерът Валери Симеонов е сезирал Строителния контрол и експерти ще гледат под лупа за нарушения и дали е неспазен Закона за устройство на територията.

Симеонов в събота бе в Поморие, където се срещна с кмета на града Иван Алексиев и представители на институциите, които декларираха готовност за лятото. Георги Куцаров, директор на РУП Поморие, съобщи, че полицейското управление ще бъде снабдено с нови дрегери и тестове за проверка на дрогирани шофьори.

Предния ден и през нощта е била извършена проверка и в Слънчев бряг. Проверката е била насочена основно съм „Какао“, „Бедрум“ и „Дъ уан“, които откриха официално сезона на 8 юни.

„Беше извършена и засечена наличността от касовите апарати от националната Агенция по приходите, оборотите бяха също установени, предстои да се направи съответният анализ“, коментира пред журналисти Валери Симеонов.

Регионалната здравна инспекция в Бургас е извършила замерване на шума в района. И в трите заведения са установени нарушения, направени са предписания. Много е възможно собствениците на „Бедрум“ да отнесат допълнителна санкция.

„Оказва се, че заведението е преградено, затова ще се обследва от органите на националния строителен контрол през следващата седмица доколко може да се приеме, че заведението е затворено, тъй като е преградено със стъклени панели“, обясни вицепремиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България