Трилър трип от Джеръми Солние

Александър Скарсгард е звездата на “Hold the Dark”

Джеръми Солние е един от най-авангардните, проспериращи и обсъждани млади режисьори на англоезичния свят. След успеха на “Blue Ruin” и “Green Room” той стана разпознаваемо име и дори бе ангажиран с третия сезон на “True Detective”, но напусна само след два заснети епизода.

Феновете му няма защо да плачат, защото само след няколко седмици предстои световната премиера на най-новия му филм “Hold the Dark” – екранизация на едноименния бестселър на Уилям Джиралди, с чиято адаптация се е нагърбил дългогодишният приятел на Солние, актьорът, сценарист и режисьор Мейкън Блеър (”I Don’t Feel At Home In This World Anymorе.”), съобщава operationkino.net.

“Hold the Dark” е описван като напрегнат разказ за съдбата, семейството и отмъщение, чието действие се развива в пустошта на Аляска. Когато трето поред дете в отдалечено градче в Аляска е убито от глутница вълци, местните жители призовават ловец експерт (Джефри Райт), който да ги проследи и унищожи. Мисията му го отвежда по мрачен и шокиращ път и той е принуден да се изправи срещу жестокостта на природата и собствения си провал като човек, след като научава ужасяваща тайна от майката (Райли Кио) на едно от децата. След като съпругът (Александър Скарсгард) на жената се завръща у дома и открива случилото се, полудял от мъка започва маниакално преследване, което оставя кървава диря през замръзналия пейзаж…

Александър Скарсгард е звездата на филма, а една от женските роли се изявява и елегантната Анабел Кътей.

А ето какво казва самият Джеръми Солние за филма си: “В този филм има толкова първи неща за мен. Рекорден брой сцени с интимен диалог и най-много убити. Първата ми военна сцена, първият ми въздушен епизод, а също и за първи път работя с животни. В тази връзка беше огромно предизвикателство.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино