Тримата задържани надзиратели пускали автокрадец от Варненския затвор срещу пари

Трима надзиратели от Варненския затвор са задържани и обвинени в престъпление по служба, съобщи на извънреден брифинг окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Акцията била проведена късно следобед в сряда, а разследването тече съвместно с ГД „Изпълнение на наказанията“ и Областната дирекция на МВР.

От 31 май до 18 юли служителите пуснали 6 пъти лишен от свобода, без за това да има издадено разрешение. Правили са го с цел да си набавят облага, подчерта Чавдаров.

Привилегированият престъпник бил настанен в общежитието на затвора, където изтърпявал наказание от 6 г. и 8 месеца за участие в организирана престъпна група, специализирана в автокражбите.

Присъдата е на Военния съд, тъй като един от участниците е бил военно лице, добави Чавдаров. Според него мъжът, който щедро получавал свободно време срещу рушвети, трябва да лежи зад решетките още 4 г. и 4 месеца.

Уличените надзиратели са задържани за 72 часа с прокурорско разпореждане и предстои окръжният съд да гледа мерките им за неотклонение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право