Трима асеновградчани искат парична помощ от местната хазна заради заболявания

Тримата асеновградчани, които са на различни възрасти и страдат от тежки заболявания, искат парична помощ от местната хазна, като старейшините от Общинския съвет ще имат тежката дума на предстоящото заседание на градския парламент на 29 ноември (сряда).

Ресорният за здравеопазването и социалните дейности заместник-кмет на Община Асеновград Мария Вълканова внася предложението за отпускане на 300 лева еднократна помощ за всеки един от тримата тежко болни станимаклии – Яшар Мехмед Абдърман, Иван Атанасов Терзиев и Елена Николова Николова.

obs-asenovgradНай-младият от тях е 32-годишен неженен мъж, който според ТЕЛК е с 64% неработоспособност и диагноза "демиелинизиращи болести на централната нервна система". Само една малка част от лекарствата му се поемат от Здравната каса, а общо пенсията и интеграционните му добавки са 163 лв. Исканата от него сума е в размер на 600 лв.

Вторият случай е на 66-годишен асеновградчанин, който от тази година е с ампутирани крака и се нуждае от средства за закупуване на електрическо болнично легло. Мъжът се обръща към градската управа с молба да му бъдат отпуснати 800 лв. Общо с пенсията на съпругатата му и добавката за чужда помощ средствата, които влизат в дома им са под 500 лева.

Третият нуждаещ се от финансово подпомагане е 58-годишна жена с "терминален стадии на бъбречна болест". Тя е неомъжена и е със 100% доказана неработоспособност. Асеновградчанката моли за 600 лв. от местната хазна за закупуване на лекарства, медицински консумативи и превързочни материали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България