Трима биячи влизат в затвора, не обжалваха присъди

Снимка: Архив

Окръжната прокуратура в Шумен приведе в изпълнение ефективните присъди на двама опасни рецидивисти и техния непълнолетен съучастник за грабеж, придружен с побой. Триото се вихри в дома на учителки в Шумен. Присъдите бяха произнесени от състав на Шуменския окръжен съд два месеца след деянието на 21 февруари.

20-годишният Стефан Михайлов и 24-годишният Радослав Иванов влязоха в затвора за 6 г., 17-годишният Станимир Славов е за 1,4 г. в поправителен дом във Враца. Тримата имаха право да обжалват наказанията си, но не са го направили и така присъдите влезли в сила, става ясно от съобщение на Апелативна прокуратура-Варна. Те трябва да заплатят и 25 000 лв. на жертвите си за претърпени болки и страдания.

Както "Труд" писа, на 3 януари тримата нахлули посред нощ в дом на ул."Шуменска крепост", където Стефан знаел, че живее 80-годишната математичка Бонка П. Къщата обитавала и от дъщеря й, детска учителка с двете си момичета. Тримата били пенсионерката и нейната дъщеря, взели мобилен телефон и накити за 233 лв. За Радослав това е 6-та присъда. За Стефан е 10-та, а за непълнолетния им другар е дебют.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право