Трима души са пострадали при инцидент на жп прелез

Тежкотоварен автомобил се е сблъскал със специализирана машина за ремонт на НКЖИ, след като е преминал през прелез в междугарието Моруница – Борово при редовно задействано автоматично прелезно устройство (спуснати бариери, светлинна и звукова сигнализация). Това съобщиха от пресцентъра на НКЖИ.

Пострадали са 3-ма служители на НКЖИ, пътували в нея. Двама от тях са с леки наранявания, третият е настанен за наблюдение в лечебно заведение. Екипи на разследващите органи и ДП НКЖИ са на мястото на инцидента.

Нарушен е графикът на движение на влаковете по 4-та жп линия Русе – Подкова в участъка Горна Оряховица – Русе. Ръководството на ДП „Национална компания „Железопътна инфраструктура” призовава водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата.

Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.

Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България