Трима журналисти водят листи на БСП, Корнелия Нинова увеличи гражданската квота сред водачите

Близо пет часа продължи заседанието на Изпълнителното бюро на БСП за определяне водачи на червените листи. Днес Националният съвет на партията ще трябва да ги утвърди.

Лидерът на партията Корнелия Нинова поднесе сериозни изненади на съпартийците си.

Неочаквано трима журналисти се оказаха водачи в едни от най-атрактивните райони. В Благоевград начело на листата ще е Тома Томов, Елена Йончева ще води в Хасково, а Иван Ченчев в София област. Бизнесменът Петър Кънев, който също е от гражданската квота води в Бургас, а арабистът Славчо Велков - в Пазарджик. Изненада е и появата на проф. Иво Христов, на когото е поверено първото място в списъка с кандидат-депутати в Пловдив.

Единственият, който ще бъде начело на две листи, е Стефан Данаилов – в 24 МИР София и във Варна.

Бриго Аспарухов ще трябва да се пребори за мандат на БСП в Кърджали.

Очаквано Корнелия Нинова е водач на листата в лидерския 25 МИР в София, а говорителят на БСП Жельо Бойчев на 23 МИР в столицата. Весела Лечева води във Велико Търново, Филип Попов във Видин, във Враца изборът е паднал на един от бившите шефове на АЕЦ Козлодуй – Иван Генов.

Красимир Янков се е преборил за челното място в Добрич, в Ловеч също първи е журналист, който бе и областен управител за кратко – Милко Недялков. Познати лица са водачите в Монтана, Перник, Плевен, Пловдив област, Разград и Смолян – Атанас Костадинов, Станислав Владимиров, Васил Антонов, Георги Търновалийски, Денчо Бояджиев и Дора Янкова.

На младите партийни надежди Крум Зарков и Стоян Мирчев са поверени Русе и Силистра.

Таско Ерменков за втори път ще води в Сливен, а Драгомир Стойнев – в Стара Загора. Светла Бъчварова е поставена на първо място в червената листа на Търговище, Иван Иванов на Шуменската, а Кристиян Вигенин на Ямболската.

Пленумът за утвърждаване на водачите ще започне в 11 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика