Трима загинали и 4 ранени при тежки катастрофи в Търговищко

Снимка: Архив

За 3 загинали и 4 ранени при катастрофи в Търговищко в два от празничните дни, съобщиха от полицията. Най-тежкото произшествие стана в събота към 19,40 часа, когато кола насмела две неосветени каруци край село Пробуда. На място загинали А.Х (38г.) и М.А. (36г.), които карали конските впрягове. Пред тях имало трета каруца, от която изхвърчал А.С. (35г.). Той е в болница с фрактури и травми, но няма опасност за живота му, уточниха от полицията. Тримата са от село Пробуда и се връщали от кушии за Тодоровден в съседното село Макариополско. Почти на входа на селото си те били насметени в задната страна от софийски „Форд”, управляван от П.Г.(43г.) от Монтана.

По първоначални данни той карал с несъобразена скорост на прав участък и бил заслепен от насрещно идващи коли, когато е подбрал първата каруца и я влачил метри напред.

Заради тежкия инцидент, пътят София-Варна беше затворен часове наред в събота вечерта и движението беше отклонявано по обиколен маршрут.

От Пробуда съобщиха, че загиналите били втори братовчеди. Били безработни. Имали по две деца, а парите вкъщи носели жените им, които работели във фабрика в съседно село. Погребенията били насрочени за понеделник.

При друг инцидент загина 29-годишен мотоциклетист от Търговище. Трагедията станала на 3 март към 16,45 часа до табелата за село Моравица. Младият мъж загубил контрол над сузукито, което управлявал и се преобърнал извън пътното платно. Приет е в болница, където издъхнал от травмите.     

Към 21 часа същия ден в село Светлен катастрофира С.М. (32г.) от Свищовско. Той карал „Форд Фокус” на мъж от Русенско с германски транзитни номера. С несъобразена скорост изхвърчал от пътя и се ударил в дърво. Получил фрактура на дясна предмишница, а колата била буквално помляна.  

В събота вечерта пострадаха и две жени, след като колите, в които пътували се ударили на главния път, до разклона за Разград. Софийско „Рено”, управлявано от И.Г.(40г.) не спряло на знак „Стоп” и блъснало варненска „Тойота”, зад чийто волан бил К.К. (44г.). Пострадали пътнички в двете коли, които са откарани в болницата в Търговище. Според полицията нямало опасност за живота им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони