Трима загинали при 2 тежки катастрофи в Пловдив

Трима души загинаха при две тежки катастрофи в Пловдив, станали в четвъртък рано сутринта. Сигналът за първата, станала край един от входовете на Международния панаир на кръстовището между булевард „България” и улица „Огражден”, е подаден на спешен телефон 112 в 6.02 часа.

Пристигналите на местопроизшествието полицаи от Трето РУ на МВР-Пловдив заварили на шосето два трупа – на 22-годишен моторист и 57-годишна жена, която била прегазена от рокера, докато пресичала булеварда на пешеходна пътека. Кървавият инцидент с фатален край и за двамата се разиграл пред очите на служители на комуналната сметопочистваща фирма „КМД” ЕООД, а причината за злополуката е движение с бясна скорост на моториста, който не успял да избегне жената и след сблъсъка се забил в разделителната ограда на бул. „България”.

20-ина минути по-късно на кръстовището на улиците „Цар Симеон” и „Недялка Шилева” в жк „Тракия” в Пловдив пък 71-годишен шофьор на лек автомобил „Рено” отнел предимството на движещ се по линия 66 на масовия градски транспорт автобус и сблъсъкът се оказал фатален за виновника за пътното произшествие. Възрастният водач е починал на път за Университетска болница „Свети Георги”, съобщиха от Пето РУ на МВР-Пловдив.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право