ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Хладилното ремарке с 39 трупа влязло във Великобритания през Белгия

„Български пощи” ще разпространяват вестници (обзор)

Доналд Тръмп: Отменяме санкциите срещу Турция Малък брой американски войски ще останат в райони, където има нефт, каза президентът на САЩ

МВнР: Оказваме максимално съдействие на британските власти във връзка с трагедията в Есекс

Тъп компромат срещу Иван Гешев (обзор) Сайт изкара милионер кандидата за главен прокурор

Трафиканти на травестити осъдени в Лондон (обзор) Нашенците подмамвали жертвите с добре платена работа, но ги карали да проституират

Над 100 джихадисти от ИДИЛ са избягали от затвори в Северна Сирия

Подуправителят на БНБ Калин Христов: Ниските лихви променят поведението на младите

„Фолксваген“ е замразил строежа на бъдещия завод в Турция

27 съдии, прокурори и следователи не са декларирали банкови сметки и имущество в чужбина НАП проверява общо 38 лица, заемащи публични длъжности, по разпореждане на главния прокурор след доклади на ДАНС

Трима кандидати за кмет на Созопол от ГЕРБ

Бившият областен се завръща, Рейзи аут, но щастлив

Веселин Маринов с концерт след събранието

Трима са кандидатите за кмет на Созопол от партия ГЕРБ: бившият областен управител на Бургас Константин Гребенаров, настоящият председател на Общинския съвет Красимира Германова и общинският съветник Георги Пенелов. Те бяха излъчени на събрание на общинската организация на герберите в понеделник вечерта. То се проведе в читалището на морския град, а веднага след това в Амфитеатъра започна концерт на Веселин Маринов. Концертът бе безплатен за гражданите, предстои Маринов да пее и в Несебър. „Явно е по линия на общината“, коментираха всички. Малцина от събранието седнаха да изгледат концерта.

Проверка на наш екип показа, че наскоро Маринов е пял и в Поморие. От години, той си сключвал договори с общините още през февруари- март, и пеел край морето през лятото. В Созопол концертът му явно съвпаднал със събранието.

Номинираните кандидати до един излязоха пред читалището и си говориха с бъдещите избиратели и помежду си. Последна дума за това кой от тях ще бъде избран, има Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

По бермуди и спокоен, на събранието в читалището се появи и бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи. Той не довърши мандата си, защото бе отстранен, тъй като срещу него и главната счетоводителка на общината се води разследване за източване на общински средства.

Рейзи каза само, че е щастлив и поздрави Красимира Германова за номинацията. Германова бе плътно до Рейзи, докато той бе градоначалник, затова той обясни, че я подкрепя и ще работи за нея.

Интересна е кандидатурата на бившия губернатор Гребенаров. Двамата с Рейзи откровено не се долюбват. Заради това, че Рейзи бе кмет, след мандата си Гребенаров дори странеше от политическия живот, а се говори дори, че Панайот Рейзи го предложил да бъде изключен от партията. „Нямаше как да стане, Изпълнителната комисия ме познава много добре“, потвърди случката бившият областен. Пред „Труд“ Гребенаров коментира още, че преди местните избори партията трябва да се обедини и да не дадат града на БСП.

„За мен не е самоцел кандидатурата и ако аз бъда утвърден. Градът има нужда от много здрава работа и да вървим напред“, добави Константин Гребенаров.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.