Трима маскирани грабиха и биха семейство в Шумен, крещели "обиск, полиция"

Трима с маски на лицата нападнаха шуменска фамилия, биха 80-годишна баба и дъщеря й на 50 г., и си тръгнаха с минимална плячка - мобилен телефон и накити за 30 лв. Грабителите на 17, 21 г. и 23 г. са арестувани, и тримата са криминално изявени с множество кражби, съобщават от полицията.

Нападението като във филм станало след 23 часа във вторник, докато бабата, дъщеря й и нейните две момичета на 26 и 28 г. гледали телевизия в къщата си на ул."Шуменска крепост". Грабителите ползвали стълба на стопаните, с нея стигнали до пристройка и оттам от тераса се вмъкнали в стаята. "Давайте парите", креснал единия. Загасили лампата и тогава втори извикал "Това е обиск, полиция!" Домакините се разпищяли. "Какви пари, аз съм учителка", молела се майката на двете момичета. Жената работи в селска детска градина. Майка й пък е бивша учителка по математика.

Грабителите им отвърнали с юмруци, ритници и удари с пръчка, която носели. Маргарита Д./50г./ рухнала на земята и се престорила на мъртва. Възможно е и това да е уплашило нападателите. Те отмъкнали само мобилен телефон от чантата на едното момиче. Пътьом грабнали сребърни обеци и синджирче от огледалото и избягали.

Жертвите потърсили полиция и лекарска помощ. Бабата е с травма на окото и едната скула, а дъщеря й е с фрактура на долната челюст. Двете внучки се отървали без травми.

Часове след грабежа бил задържан Стефан М./21г./ от Шумен, криминално проявен и осъждан 9 пъти за кражби, наскоро излязъл от затвора. След него е установен и 17-годишен шуменец с богато досие от 8-годишен. В четвъртък сутринта полицаи арустували и третият участник - Радослав Иванов/23г./-Ирджеб от с.Вехтово. Той нашумя през 2013 г., когато реши да обере с газов пистолет магазин, но двама полицаи-клиенти го обезвредиха за секунди. Зад гърба му са четири ефективна присъди.

Открит е откраднатия мобилен телефон, съобщават от полицията. Той бил в приятелката на едния грабител. До момента Стефан М. е привлечен като обвиняем и е задържан за срок до 72 часа с постановление на окръжна прокуратура в Шумен. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право