Трима мъже са задържани за въоръжения грабеж на бюро за парични преводи във Велинград

Трима столичани са установени и задържани в хода на разследване на въоръжен грабеж на бюро за международни парични преводи във Велинград, извършен на 13 декември, съобщиха от МВР.

Тогава, около 9.30 часа, бе подаден сигнал от бюрото чрез паник-бутон от охранителната система на обекта.

Пристигналите на мястото екипи от служители на РУ-Велинград установиха, че неизвестен е влязъл в офиса, заплашил с пистолет 39-годишната служителка и избягал със сумата от оборота в размер на 15000 лева и 5000 евро. Бе извършен оглед, а по случая - образувано досъдебно производство. Веднага бе сформиран екип от криминалисти при ОДМВР-Пазарджик и РУ-Велинград, към които се присъединиха и колегите им от сектор „Грабежи“ при отдел „Криминална полиция“ в ГДНП.

В резултат на упорито денонощно разследване, проведено под наблюдението на прокуратурата, криминалистите установиха и задържаха тримата извършители на престъплението - Д.С./27г./ - криминално проявен, осъждан за кражби и грабежи, Ф.В./24г./ и А.Д./35г./, всичките от София.

Според събраните данни тримата са планирали и предварително подготвяли грабежа – проследили са начина на работа на бюрото, на служителката в офиса, използвали са различни автомобили за придвижването си. При проведените процесуално – следствените действия на три адреса в столицата са открити неголямо количество суха марихуана, два газови пистолета, парична сума в евро, множество мобилни телефони и SIM карти.

След задържането им в рамките на 24 часа, с постановление на Районната прокуратура във Велинград, мярката за задържане на Д.С. е удължена до 72 часа.

Работата по документиране престъпната дейност на „триото“ продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право