Трима нови прокурори встъпиха в длъжност в Районна прокуратура-Пловдив

В Районна прокуратура-Пловдив се проведе тържествена церемония по встъпване в длъжност на трима нови прокурори – Пламен Георгиев, Пламен Чобанов и Николета Кобурова, назначени с решение на Висшия съдебен съвет след участие в конкурс за първоначално назначаване, съобщават от държавното обвинение.

В присъствието на Гергана Мутафова,  районен прокурор на гр. Пловдив, и прокурорите от Районна прокуратура,  новите магистрати положиха тържествената клетва и подписа клетвения лист, съгласно разпоредбите на чл. 155 и чл. 157 от Закона за съдебната власт.

Административният ръководител на  Районна прокуратура-Пловдив Гергана Мутафова официално представи прокурорите. Пламен Чобанов е завършил „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 2007 г., магистър е по специалността „Финанси“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. От края на 2008 г. до момента е бил съдебен помощник във  Върховния касационен съд, Търговска колегия. Пламен Георгиев е завършил „Право“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ през 2003 г. Работил е като разследващ полицай в Четвърто РУ на МВР-Пловдив и в сектор БОП при ГДБОП към МВР-София, както и в ТДНС при ДАНС –София. Николета Кобурова е завършила “Право” в  ПУ „Паисий Хилендарски“. От 2000 г. до настоящия момент е работила като разследващ полицай в ОД на МВР-Пловдив.

„Пожелавам ви успешна кариера, да спазвате върховенството на закона и винаги да бъдете удовлетворени от работата, на която сте се посветили“, обърна се към новите си колеги районният прокурор  Гергана Мутафова.

Коментари

Задължително поле