Трима, ограбили заведение, наказани 25 месеца условно

Районният съд в Берковица одобри споразумение между прокуратурата и  защитниците на подсъдимите Г.Д.Я., П. Ц. Г. и Б. А. А. за наказания  „Лишаване от свобода“ условно -  10 месеца за първия и втория, а 5 месеца за третия от тях за извършен грабеж в прохода “Петрохан“. 

На 13 август миналата година  20-годишните подсъдими  се срещнали в София, за да отидат на дискотека, но нямали пари и се уговорили да си набавят с грабеж. 

Тримата стигнали с автомобил от София до прохода Петрохан, на върха си сложили маски и ръкавици и около 1, 20 часа през нощта нахлули в заведение на фирма ЕТ „Палис- Тимка П.“. Те заплашили персонала и посетителите и взели от продавач консултанта оборота на заведението - 280 лева и 20 евро. След това нападателите напръскали хората в бара с лютив спрей, избягали и си поделили парите. 

По-късно тримата били разкрити и задържани, а срещу тях било образувано досъдебно производство. Пред съда подсъдимите се признаха за виновни за грабежа и заявиха, че доброволно подписват споразумение за 10 месеца „Лишаване от свобода“, отложени  за срок от три години, за Г. Д. Я. и П. Ц. Г. като извършители на престъплението, и 5 месеца „Лишаване от свобода“, отложени с 3 години изпитателен срок за Б. А. А. , който действал като помагач и улеснил другите двама да извършат грабежа. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване или протест. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони