Трима ограбиха 95-годишна самотна старица

Задигнали зимнина, телевизор и храната от хладилника на старицата

Двама братя и съучастникът им са задържани за 72 часа с постановление на прокурор от Териториалното отделение в Девня към Районната прокуратура във Варна, след като са ограбили 95-годишна жена, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

На 23 срещу 24 март братята Йордан и Величко и техният приятел Димитър влезли в дома на самотно живеещата пенсионерка в Девня. Идеята да я ограбят дал Димитър, който бил неин съсед и знаел, че няма кой да я защити.

Грабителите се нахвърлили върху спящата баба, запушили й устата, за да не вика, и започнали да тършуват за пари. След като не намерили такива, задигнали телевизор, зимнина и хранителните продукти от хладилника на старицата. Тя се свестила от ужаса чак на следващия ден по обяд.

В дома й бил монтиран паник бутон. Жената го натиснала и щом охранителят пристигнал, му разказала всичко, а той подал сигнал в полицията. След оглед на дома й извършителите бързо били установени и заловени.

Димитър, който има криминални регистрации и води клошарски живот, доброволно предал своя дял от плячката. Друга част от задигнатото била в апартамента на Величко и Йордан. Братята са осъждани, но реабилитирани по право, уточниха от прокуратурата. Предстои оттам да поискат от съда на тримата да бъдат наложени мерки за неотклонение "задържане под стража".

Коментари

Задължително поле