На 23 септември 2018 да почерпят

Хиляди швейцарци протестираха за равно заплащане на мъжете и жените

Варна отбеляза Деня на Независимостта със зрелищни възстановки (СНИМКИ)

Нова наредба въвежда строги санкции при кражби на вода

Цвета Караянчева: Българският народ иска справедливост и спокойствие, длъжни сме да му ги дадем

Ердоган призова турските учени в чужбина да се завърнат в родината си

Горя банков клон в една от най-красивите сгради в Пловдив

Двама от обирджиите на Роженския манастир остават в ареста Другите двама ще са под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая, реши съдът в Плводив

Военни лекари от Виетнам ще се обучават във ВМА

Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова награди участници в турнира за фитнес и културизъм „Скаптопара“

В Русия продължават протестите срещу пенсионната реформа

Стотици работници от „Винпром Карнобат“ излязоха на протест в центъра на града

Адвокат ръководел обирджиите на Роженския манастир

Младите шофьори на пътя само с придружител

Първи национален гайдарски събор стартира в смолянското село Стойките

Трима осъдени за продажба на бебета в Гърция

Снимка: Архив

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас съдът наложи три ефективни наказания за общо 26 г. „лишаване от свобода“ на трима души и условно наказание на четвърти за това, че трафикирали две бременни българки, превели ги през границата с Гърция и ги настанили в жилище с цел продажба на бебетата им.

Съдът наложи условно наказание от 3г. „лишаване от свобода“, с изпитателен срок от 5г., на Руси Х. ( на 47 г. от гр. Нова Загора). Той е подсъдим за това, че в периода от 26.06.2008 г. до 04.07.2008 г., в Р. Гърция, в жилище на неустановено място в района на град Лариса, приютил бременната жена Ю. Х. и я приел в жилището с цел продажба на детето – престъпление по чл. 159а, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

Въз основа на същия обвинителен акт са наложени ефективни наказания от 10г. „лишаване от свобода“ на Мехмед А. (на 47г. от гр.Камено) и от 6г. „лишаване от свобода“ на съпругата му Славка А. (на 44г. от гр.Камено) за това, че при продължавано престъпление и при условията на опасен рецидив за Мехмед А., като съизвършители и в съучастие със Славка А.,: в периода от 01.08.2009 г. до 23.09.2009 г., в село Каменар, Община Варна, Област Варна, и на неустановени места на територията на Р. Гърция, набрали отделно лице – бременната жена Ю. Х,., транспортирали го от с.Каменар до неустановено място в Р. Гърция с автомобил „Рено“, превел го през границата на Р. България с Р. Гърция през ГКПП Кулата на 01.09.2009 г., и го приели в жилище на неустановено място в Р. Гърция, с цел продажба на детето, независимо от съгласието му; в периода от 23.09.2009 г. до 15.10.2009 г. в жилище на неустановено място на територията на Р. Гърция, приели отделно лице – бременната жена Ю.Х., с цел продажба на детето, независимо от съгласието му- престъпление по чл. 159г, предложение първо, вр. чл. 159б, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 159а, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. А, вр. чл. 20, ал. 2, вр. чл. 26, ал. 1, ал. 2 и ал. 3 от НК ( за Мехмед А.) и престъпление по чл. 159б, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 159а, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. чл. 26, ал. 1, ал. 2 и ал. 3 от НК ( за Славка А.).

Въз основа на същия обвинителен акт е наложено ефективно наказание от 10 г. „лишаване от свобода“ на Йордан А. (на 50г. от гр.Камено). Той е подсъдим за това, че в периода от 01.02.2010 г. до 09.04.2010 г., в град Средец Обл.Бургас, и на неустановени места на територията на Р. Гърция, при условията на опасен рецидив, набрал отделно лице – бременната жена А. С., транспортирал го от град Средец до неустановено място в Р. Гърция с автомобил „Рено“, превел го през границата на Р. България с Р. Гърция през ГКПП Капитан Петко войвода на 26.02.2010 г., транспортирал го на територията на Р. Гърция с неустановен автомобил и го приел в жилище на неустановено място в Р. Гърция, с цел продажба на детето, независимо от съгласието му- престъпление по чл. 159г, предложение първо, вр. чл. 159б, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 159а, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. А от НК.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.