Полицай удари с патрулка кола в Монтана, съставиха му акт

Искат постоянен арест за 20-годишен, хванат с наркотици В автомобила на младежа имало тревиста маса, реагирала на амфетамин

Глобалният пакт за миграцията бе официално приет

Арестуваха 33-годишна ало измамница в Плевенско

Побойник счупил челюстта и избил два зъба на мъж в Свищов

Трима са в болница след катастрофа край Търново

Великобритания може да се откаже от Брекзит, без одобрение на другите страни членки на ЕС

Ловък крадец измъкна 365 лв. от портфейла на търновка Непознатият помолил жената да му развали пари

Технически проблем спря достъпа до част от услугите на Пътна полиция

Котел подпали гараж и постройка в Бяла черква Огнеборците спасили две сгради от пожара

АФИС: 43% от българите смятат, че корупцията в правосъдието е най-висока

„Булгаргаз“ внесе искане в КЕВР природният газ да поскъпне с 3 и половина процента от януари

Задържаха младеж, изнасилил и задушил 70-годишна жена в Павликенско Злодеят е в ареста за 72 часа, грози го затвор до 20 години

Бисери на световната класика ще звучат в коледния концерт на театъра в Търново

Идеите на Пол Ромър, които му донесоха Нобелова награда Изследванията му показват как знанието може да служи като двигател за дългосрочен икономически ръст

Трима осъдени за продажба на бебета в Гърция

Снимка: Архив

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас съдът наложи три ефективни наказания за общо 26 г. „лишаване от свобода“ на трима души и условно наказание на четвърти за това, че трафикирали две бременни българки, превели ги през границата с Гърция и ги настанили в жилище с цел продажба на бебетата им.

Съдът наложи условно наказание от 3г. „лишаване от свобода“, с изпитателен срок от 5г., на Руси Х. ( на 47 г. от гр. Нова Загора). Той е подсъдим за това, че в периода от 26.06.2008 г. до 04.07.2008 г., в Р. Гърция, в жилище на неустановено място в района на град Лариса, приютил бременната жена Ю. Х. и я приел в жилището с цел продажба на детето – престъпление по чл. 159а, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

Въз основа на същия обвинителен акт са наложени ефективни наказания от 10г. „лишаване от свобода“ на Мехмед А. (на 47г. от гр.Камено) и от 6г. „лишаване от свобода“ на съпругата му Славка А. (на 44г. от гр.Камено) за това, че при продължавано престъпление и при условията на опасен рецидив за Мехмед А., като съизвършители и в съучастие със Славка А.,: в периода от 01.08.2009 г. до 23.09.2009 г., в село Каменар, Община Варна, Област Варна, и на неустановени места на територията на Р. Гърция, набрали отделно лице – бременната жена Ю. Х,., транспортирали го от с.Каменар до неустановено място в Р. Гърция с автомобил „Рено“, превел го през границата на Р. България с Р. Гърция през ГКПП Кулата на 01.09.2009 г., и го приели в жилище на неустановено място в Р. Гърция, с цел продажба на детето, независимо от съгласието му; в периода от 23.09.2009 г. до 15.10.2009 г. в жилище на неустановено място на територията на Р. Гърция, приели отделно лице – бременната жена Ю.Х., с цел продажба на детето, независимо от съгласието му- престъпление по чл. 159г, предложение първо, вр. чл. 159б, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 159а, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. А, вр. чл. 20, ал. 2, вр. чл. 26, ал. 1, ал. 2 и ал. 3 от НК ( за Мехмед А.) и престъпление по чл. 159б, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 159а, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. чл. 26, ал. 1, ал. 2 и ал. 3 от НК ( за Славка А.).

Въз основа на същия обвинителен акт е наложено ефективно наказание от 10 г. „лишаване от свобода“ на Йордан А. (на 50г. от гр.Камено). Той е подсъдим за това, че в периода от 01.02.2010 г. до 09.04.2010 г., в град Средец Обл.Бургас, и на неустановени места на територията на Р. Гърция, при условията на опасен рецидив, набрал отделно лице – бременната жена А. С., транспортирал го от град Средец до неустановено място в Р. Гърция с автомобил „Рено“, превел го през границата на Р. България с Р. Гърция през ГКПП Капитан Петко войвода на 26.02.2010 г., транспортирал го на територията на Р. Гърция с неустановен автомобил и го приел в жилище на неустановено място в Р. Гърция, с цел продажба на детето, независимо от съгласието му- престъпление по чл. 159г, предложение първо, вр. чл. 159б, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 159а, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. А от НК.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.