Маринела Нинева спечели с рекорд „Витоша моята планина 2019“

Пет признака, че сте срещнали някого от минал живот

ГЕРБ: В битката на Мая Манолова за София жертва са гражданите

Неутрализираха престъпна група за трафик на хора с цел трудова експлоатация

Тропическата буря „Имелда“ взе пет жертви в Тексас

Тръмп взел решение да не нанася незабавен военен удар срещу Иран

Паника в Карлскрон след убийството на български студент Извършителят все още е на свобода

Бърз влак от София за Свиленград престоя в гара Искър заради повреда в скоростомера на локомотива

Кифла или кроасан? Респект или уважение… Прости сме като кифли понякога

Ангел Джамбазки влиза в битката за София със заявка да премахне гетата

Километрични опашки на „Капитан Андреево“ към Турция

Да живеят печените чушки

Ренета Инджова: Скандалът с руска намеса и шпионаж у нас е постановка

Волубилис – сърцето на древен Рим в Мароко

Адвокат Марковски: При умишлено убийство не трябва да има съкратено съдебно следствие

Трима починаха в шуменската болница от усложнения на грип

Трима души са починали в болницата в Шумен след усложнения от респираторни инфекции. Двама от пациентите са били възрастни и със съпътстващи заболявания, но единият е бил малко над 40 години. Той е бил с двустранна пневмония и почива от остра дихателна недостатъчност в интензивно отделение. Мъжът е заболял на 4 януари, след два дни е постъпил в болницата и след 48 часа се стигнало до фаталната развръзка.

Отделенията на болницата в Шумен и тази в съседния град Нови пазар са препълени с пациенти с усложнения от грип и се е наложило увеличаване броя на леглата, каза управителят д-р Атанас Атанасов. Детско отделения в Шумен например е с натовареност от началото на годината 132%, а Първо вътрешно отделение – 127%. Така се стигнало до добавяне на легла и техният брой е завишен с общо 40 в болниците в Шумен и Нови пазар, които са с общо управление.

В област Шумен не е обявена грипна епидемия, защото официалният брой на регистрираните болни (220 на 10 000 души) не отговаря на изискванията, но това не означава, че няма, след като отделенията са препълнени.

Д-р Атанасов обясни, че лечението не е сложно, но пациентите трябва да потърсят лекарска помощ по най-бързия начин още при първите симптоми. Грипът почва внезапно с рязко втрисане, висока температура, главоболие, болки в гърлото. Веднага трябва да се потърси лекар и да се вземе подходящ медикамент. В никакъв случай не бива да се самолекуваме с антибиотици, останали в домашната аптека. Прилагат се противовирусни препаратари тамифлу и реленца.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.