Трима таланти на „Еврофутбол“ в Буенос Айрес

Трима спортни таланти, подкрепяни отЕврофутболса сред спортистите, които ще представят България на летните олимпийски игри за младежи в Буенос Айрес през октомври. Това са бадминтонистката Мария Делчева, състезателката по плуване Диана Петкова и щангистът Христо Христов.

Другите таланти на букмейкъра пък продължават да жънат успехи у нас и в чужбина. Даниела Кадева, Димитър Герджиков и Кристиян Стоянов, извоюваха общо четири златни и един бронзов медал на държавното първенство по летен биатлон в Банско. Кадева и Стоянов станаха безспорни шампиони при жените и младежите с победи в спринта и преследването.

Талантливата лекоатлетка Ева Петкова се включи в 26-ия мемориалДимитър Върбанов-Митетов Койнаре и избяга дистанцията от 1 км най-бързо от всички девойки до 16 г. Тенисистката Гергана Топалова пък достигна до осминафиналите на международния турнир за жениИзида къпв Добрич, но там изгуби от германката Каролине Вернер.

Александър Сръндев пък записа две седми места в два различни спорта. Първо той се хвърли в спринта от Балканското първенство по триатлон (750 м плуване, 20 км колоездене и 5 км бягане) в Охрид. Непосредствено след това той пристигна в София и се включи в планинското бягане Витошамоята планина“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт