Тримесечни условни присъди за трио фенове "Локо" (Пд), избили зъб на непълнолетен

Тримесечни условни присъди лишаване от свобода с изпитателен срок от по 3 години получиха трима фенове на ФК "Локомотив" (Пд) за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди на непълнолетния привърженик на ЦСКА Румен Койчев. Други трима хулигани - Виктор Р., Николай П. и Спас Р., се разминаха само с "обществено порицание", тъй като в момента на побоя на 3 януари 2015 г. били непълнолетни.

Пострадалият е с избит горен десен зъб, след като бил нападнат, удрян и ритан многократно от триото локохулигани Георги Иванов, Васил Мицкулев и Димитър Хорозов и останалите трима непълнолетни пред заведение до Събота пазара в квартал "Кючук Париж" в града под тепетата, където потърпевшият отишъл да се види със свои приятели привърженици на "Ботев" (Пд).

Вследствие на побоя Румен Койчев си глътнал езика и изпаднал в безсъзнание. Само намесата на случайно преминаващ гражданин спасил живота му, след като успял да му извади езика.

Наказанието, което бе определено след сключено споразумение между Районна прокуратура-Пловдив и адвокатите на шестимата биячи от агитката на "Локо" (Пд), бе одобрено от Районния съд. То е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони