Трио младши прокурори положиха клетва и встъпиха в длъжност в Районна прокуратура-Пловдив

Тържествена церемония по встъпване в длъжност на трима младши прокурори –  Димитър Пехливанов, Недялко Мавродиев и Здравко Алендеров, назначени с решение на Висшия съдебен съвет след участие в конкурс, се проведе днес в Районна прокуратура-Пловдив. В присъствието на колегите си  новите магистрати положиха тържествената клетва и подписаха клетвения лист съгласно разпоредбите на чл. 155 и чл. 157 от Закона за съдебната власт.

Заместник административният ръководител на  Районна прокуратура Димитър Беличев пък официално представи новите млади попълнения.  Димитър Пехливанов е завършил право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и досега е работил като разследващ полицай в отдел „Икономическа полиция“ в Осмо РУ на МВР-София. Недялко Мавродиев също е завършил право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, а преди това е учил в Академията на МВР в София и 6 години е бил оперативен работник в системата.

Здравко Алендеров е завършил право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и е работил  като разследващ полицай в отдел „Икономическа полиция“ към Областна дирекция на МВР-Пловдив.  Тримата младши прокурори встъпват в длъжност след като са преминали задължително деветмесечно обучение в Националния институт на правосъдието в София.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.