Тричасово шествие-протест на таксиджии в сряда след обяд в Пловдив

Тричасово шествие-протест срещу високия размер на годишния патентен данък от 750 лева организира в сряда след обяд Асоциацията на таксиметровите превозвачи. Според предварителния план, който организаторите са предоставили в Областна дирекция на МВР, участниците в шествието на жълтите коли ще преминат между 14 и 17 часа по почти всички централни пътни артерии в града под тепетата.

Протестната колона ще потегли от паркинга пред спортна зала "Чайка" на стадион "Пловдив" и ще премине последователно по булевардите "Копривщица", "Шести септември", "Цар Борис Трети Обединител", ул. "Света Петка", бул. "Княгиня Мария Луиза", бул. "Цариградско шосе", ул. "Лев Толстой", бул. "Санкт Петербург", бул. "Христо Ботев" и ще приключи пред Централна жп гара. Полицейски служители ще бъдат разположени на възлови кръстовища в града с готовност при необходимост поетапно да затварят временно платното за движение по протежение на шествието.

Организаторите на протестните действия са информирани за необходимостта от стриктно спазване на Закона за движение по пътищата и правилника за прилагането му и за отговорността, която носят съгласно разпоредбите на Закона за стачките, митингите и манифестациите. Областна дирекция на МВР-Пловдив призовава водачите на МПС за търпение и толерантност и стриктно изпълнение разпорежданията на контролните органи по време на въвеждане на временната организация на движението за недопускане на необосновани затруднения на трафика по посочения маршрут.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България