Иззеха наркотици при спецоперация в Горна Оряховица и Павликени

Първи случай на африканска чума по диви свине в Кюстендилско

Кметът на Перник: Ако няма обилни валежи до март, градът остава на воден режим

Катастрофа на изхода Търново блокира движението към Хаинбоаз При произшествието няма жертви

Посланикът на САЩ в България Н.Пр. Херо Мустафа: Пращаме американски експерти в АЕЦ „Белене“ и „Козлодуй“

Правителството отпуска 2,7 млн. лв. на Община Перник във връзка с водната криза

Депутатите удължиха работата на Временната анкетна комисия за БНР

Министър Танева: От всички проверени къщи за гости – 15 не функционираха

Силната динамика на процесите в образователния пазар изисква бързи решения Анализите са на проф. Маруся Любчева и проф. Венелин Терзиев

200 ореха в двигателя Катерица превърна моторния отсек на автомобил в хралупа

Jazz като електронна музика Honda пуска градския автомобил само с хибридно задвижване

Осъдиха „влюбена“, измъкнала 33 000 лв. от чужденец

Бившият кмет на Перник Вяра Церовска: Направила съм твърде много в града да има по-добро водоснабдяване

Бащата на убитата в асансьор Никол: Какъв е смисълът да се хващат престъпници, когато ги връщаме обратно на улицата

Адвокатът на семейството на починалото дете: При първото ходене родителите само са чакали и не се е стигнало до преглед

Три години затвор за мнима чиновничка от Столична община Искала 2400 лв. за "фалшиво" назначаване

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура, на 14.06.2017 г. Софийският районен съд постанови осъдителна присъда спрямо Илияна Йорданова. С първоинстанционната присъдата на Йорданова е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години при първоначален строг режим, съобщават от Прокуратурата.

Съдебното производство е проведено по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимата е признала изцяло фактите в обвинителния акт.

Йорданова е предадена на съд от Софийската районна прокуратура за измама, извършена при условията на специален рецидив и продължавана престъпна дейност, при която са пострадали две жени. В периода от 20.02.2015 г. до 10.03.2015 г. в гр. София Йорданова възбудила и поддържала заблуждение у пострадалите А. В. и Л. В., че работи като началник на отдел в Столична община и че ще съдейства на А. В. да бъде назначена като служител в общината. В действителност през посочения период подсъдимата била безработна. Независимо от това, на седем различни дати Йорданова се срещала с двете пострадали, поддържайки у тях създадените от нея неверни представи, че ще осигури работа на Л. В. в Столична община. Мотивирани от неотговарящите на истината обещания на Йорданова, двете жени й предали неколкократно различни парични суми, общо възлизащи на 2400 лв. Йорданова успяла да убеди двете пострадали, че парите са необходими за заемането на исканата от Л.В. позиция в посочената институция, като ще послужат за такси за подаване на документи, за записване и участие в конкурс, за назначаване на по-висока длъжност и др.

Подсъдимата Йорданова е осъждана многократно за престъпления против собствеността. В момента изтърпява наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година, наложено й във връзка с други извършени от нея измами.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.