Три години затвор за скандална брокерка мамила със земеделски земи

Анелия Танчева ще плаща 233 735 лева на завлечените

Окръжният съд във Велико Търново е постановил 3 г.затвор за 67-годишната брокерка Анелия Танчева. Наказанието е влязло в сила и осъдената е изпратена в килия в Сливенския затвор на 21 февруари.Делото се гледа в Окръжния съд в старата столица по протест на прокуратурата заради поредна условна присъда .Измамничката ще лежи при общ режим и ще трябва да плати вреди от 233 735 лв.на свищовското дружество „ЕНТЕК“ООД. Сумата е намалена с няколко хиляди лева,защото окръжните магистрати са я оправдали по две от обвиненията,които са свързани с два имота на "ужилена" фирма от Свищов.

Прокуратурата поиска ефективна присъда за брокерката, която през есента на миналата година получи поредното си условно наказание от съда в Свищов. Анелия Танчева бе осъдена на 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок за нанесени вреди от измами със земи за 313 319 лв. Като управител на фирма „Терра 2777” ЕООД брокерката мамила четири години до 2015 г. бизнесмен, семейство лекари и още двама души, сред които и столичанин.Тя обещавала сделки със земи срещу тлъсти комисиони, но после реални продажби или покупки нямало.

Танчева е осъждана пет пъти от 2000 до 2007 година за подобни машинации. Въпреки това на 3 октомври 2018 г. Свищовският районен съд я пожалва с поредна условна присъда.Танчева бе арестувана след разследване на „Борба“ по темата от 9 октомври м.г.

В момента Анелия Танчева е подсъдима отново по обвинителен акт на Районна прокуратура в старата столица. Тя е обвинена в поредна измама със 117 дка ниви по жалба на Емилия Трифонова от Ресен за над 6000 лв.По това дело възрастната брокерка бе пусната под домашен арест заради куп заболявания.Процесът продължава на 14 март във Великотърновския районен съд. Анелия Танчева е отказала съкратено съдебно следствие и делото ще се гледа с разпит на свидетели по общия ред,а тя ще бъде водена от килията си в Сливенския затвор,който е единствен за жени у нас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право