Три елхи грейват в Шумен

È òàçè ãîäèíà â Øóìåí ùå èìà êîëåäåí áàçàð

Три от елхите в центъра на Шумен грейват в коледни светлини в понеделник. Те са под градския часовник, до паметника на Васил Левски и на площад "Освобождение", и вече са богато украсени. На 5 декември от 18 ч. е тържеството, което дава старт на празниците в града.

Повече от седмица в центъра и по кварталите на Шумен върви монтиране на стара и нова коледна украса, която ще заблести. Както "Труд" писа, закупени са нови атрактивни елементи за 78 000 лв.

Ритуалът по запалването на светлините ще бъде съпроводен с изненади за малки и големи. Водещ е Свилен Стоянов, актьор от Драматичен театър "Стоян Бъчваров" – Варна. 1000 деца ще участват в програмата под режисурата на Красимир Савов. Шуменската вокална формация „Унисон" и Школата за атрактивни изкуства при Двореца на децата – София ще вземат участие.

Покритата сцена на площада остава за месец и на нея почти всеки ден ще има концерти. Детски коледен кът ще привлича малчугани за снимки с елени и Дядо Коледа.

В Шумен всеки ден ще шества коледно влакче по пешеходната зона на бул. "Славянски". Ще бъде открит богат коледен базар с къщички и шатри, пълни с всевъзможни лакомства и подаръци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони