Три жалби спъват „Да, България” за изборите

Партията на Христо Иванов няма да може да участва самостоятелно на вота.

Учредяването на новата партия “Да, България” с председател Христо Иванов е възпрепятствано от три жалби, внесени в последния момент. Това на практика спъва участието на формацията на предсрочните парламентарни избори през пролетта.

По непотвърдена информация едната жалба е подадена от Иван Иванов, който няма връзка с партията, а другите две са от членове на самата група – Добромир Добрев и Вера Асенова.

На 30 януари Румяна Спасова от Софийския градски съд постанови “Да, България” да бъде вписана в регистъра на политическите партии и възражение от страна на прокуратурата нямаше.

Ако жалбите бъдат допуснати до разглеждане от Върховния касационен съд (ВКС), това ще попречи на партията да участва самостоятелно във вота, тъй като ще пропусне срока за регистрация в ЦИК, който е до 8 февруари.

Според Закона за политическите партии обаче процедурата не приключва с решението на СГС. Независимо от заявените намерения трябва да се изчака 7-дневен срок за оспорването му пред ВКС.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Това е показателно какви ще ги вършат и в политиката, ако се доберат до нея, което вероятно няма да стане – ще се цакат и ще гледат да завлекат някои лев в повече.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.