Три камери заснели бездомника Любомир Данчев да пие кафе по време на пожара в тютюневите складове

Три камери, поставени върху каравана за кафе в Пловдив, са заснели бездомника Любомир Данчев да чисти масите, да пуши и да пие кафе, докато бушувал огъня в първия тютюнев склад на 20 август. Това разказа началникът на сектор Криминална полиция към Второ районно управление на МВР Кузман Мартинов, призован като свидетел в съда. Според него полицията е иззела всички записи от уличните камери в района, както и записи от телефони и камери на граждани, които сами са ги предоставили.

Множеството видеозаписи направени от улични камери и от граждани са приложени като доказателства по делото срещу бездомника Любомир Данчев, който е обвинен в опожаряването на четири тютюневи склада в Пловдив. Това стана ясно днес от разпити на свидетели.

Показания даде и Петър Крушков, който познава Любомир още от училище. "Не го знам като такъв ,че да запали клечката и ще драсне на някъде, не вярвам че е такъв. Ако има пари или цигари - пуши, а знам, че и много пие, но другото не знам", коментира Петър Крушков.

Експертите изготвили пожаро-техническата експертиза също задават въпроси на свидетелите. Сред тях има и техни колеги, участвали в потушаването на огъня.

Единият от пожарникарите каза, че не е видял като е пристигнал да излиза дим от стаята на Любо така както твърдят другите, заяви адвокат Зоя Тошкова.

Според адвокат Тошкова тези факти поставят под съмнение обвинението че огънят е тръгнал от стаята на бездомника Данчев,който живеел в склада. Утре делото продължава с на най-важната експeртиза по делото-пожаро-техническата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право