Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Три общински сгради в Павликени са с нови отоплителни системи

Снимка Община Павликени

Основно училище „Бачо Киро“ в град Бяла черква, Домът за стари хора в с.Караисен и старата сграда на общинска администрация в Павликени са с нови отоплителни системи. В края на есенния сезон завърши проект BG04-02-03-036 „Смяна на горивна база и реконструкция на отоплителни системи в общински сгради“. Проектът е финансиран от Финансовия Механизъм на Европейското Икономическо Пространство 2009-2014 по Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия“ и включва подмяна на цялата отоплителна система на сградите. Бенефициент е община Павликени с партньори: Boost Global Innovation AS и Norsk Enøk Og Energi AS – Норвегия. ДБФП №BG04-02-03-036-011/18.08.2015 г. Общата стойност на проекта възлиза на 466 225,08 лв.

Официалната церемония по откриването беше организирана в Основно училище „Бачо Киро“ в град Бяла черква. Лентата на новата инсталация прерязаха кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов, Кирил Атанасов – НСК София и Радка Станева – директор на ОУ гр. Бяла Черква.

В тържественото откриване на обекта взеха участие и негово Високо Всепреподобие архимандрит Георгий, председателят на Общински съвет Павликени Ваня Антонова, кметът на Бяла Черква Албена Тодорова, зам.-кметът и ръководител на проекта инж. Анастасия Вачева, представители на партньорите по проекта, представители на фирмите изпълнители, общински съветници, ученици, медии и граждани, както и консултантите Анна Стамати и Даг Ерик Айлертсен от Норвегия.

Инж. Манолов подчерта важността на този проект за създаване на устойчива и здравословна социална среда и по-висок стандарт на живот и труд в общинските сгради. „Извън дейностите по проекта Община Павликени със собствени средства в общ размер 246 982 лева изпълнява всички останали енергоспестяващи мерки, предписани от обследването за енергийна ефективност за обектите – изолация на външни стени, подмяна на дограма и топлоизолация на покрив. За ОУ „Бачо Киро“ инвестицията на общината е 219 403,90 лв.“, подчерта градоначалникът. Той отбеляза качественото изпълнение на строителните дейности. Децата получиха пожелания да се радват на новите придобивки и да ги пазят, да се учат старателно, и да бъдат достойни граждани.

Очакваният екологичен ефект от изпълнението на целия проект се изразява в годишно намаление на вредни емисии в атмосферата с 196 тона въглероден двуокис и 210 MWh спестена енергия общо за трите обекта. Приносът на сградата на ОУ „Бачо Киро“ е 41,340 тона въглероден двуокис и 47,7 MWh енергия годишно.

Архимандрит Георгий извърши водосвет, а учениците от ОУ „Бачо Киро“, гр. Бяла Черква поздравиха участниците в церемонията с кратка литературно-музикална програма.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете