На 24 май 2018 да почерпят

Пътувай и чети с ретро трамвая на 24 май

Алпинистът Атанас Скатов след завръщането си от Хималаите: Налудничаво е, но смъртта там е нещо естествено

Италианският президент Серджо Матарела връчи мандат за съставяне на правителство на Джузепе Конте

Вдигат пенсиите с 3,8% от юли (обзор) Минималната за осигурителен стаж и възраст става 207,60 лв.

Юлия Скрипал в първо изявление след изписването си от болницата: Събудих се с новината, че с баща ми сме били отровени

Ръст на сделките с имоти в курортите Банско и Слънчев бряг са първенци

Проф. Христо Пимпирев: Мечтая Антарктида да дава повече за човечеството и България да е там

Полицаят заплашвал военния преди смъртта си (обзор) Съдът остави Ангел Желязков в ареста

Иванчева изпързаля правосъдието

Шофьорът на автобуса от катастрофата на магистрала “Тракия”: Казах на пътниците да отворят аварийните кранове и да излязат, аз бях последен

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 24 май 2018

Мая Манолова: Парите за здраве тази година са увеличени, но с това се увеличиха и проблемите

Съдът окончателно пусна АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

Три общински сгради в Павликени са с нови отоплителни системи

Снимка Община Павликени

Основно училище „Бачо Киро“ в град Бяла черква, Домът за стари хора в с.Караисен и старата сграда на общинска администрация в Павликени са с нови отоплителни системи. В края на есенния сезон завърши проект BG04-02-03-036 „Смяна на горивна база и реконструкция на отоплителни системи в общински сгради“. Проектът е финансиран от Финансовия Механизъм на Европейското Икономическо Пространство 2009-2014 по Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия“ и включва подмяна на цялата отоплителна система на сградите. Бенефициент е община Павликени с партньори: Boost Global Innovation AS и Norsk Enøk Og Energi AS – Норвегия. ДБФП №BG04-02-03-036-011/18.08.2015 г. Общата стойност на проекта възлиза на 466 225,08 лв.

Официалната церемония по откриването беше организирана в Основно училище „Бачо Киро“ в град Бяла черква. Лентата на новата инсталация прерязаха кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов, Кирил Атанасов – НСК София и Радка Станева – директор на ОУ гр. Бяла Черква.

В тържественото откриване на обекта взеха участие и негово Високо Всепреподобие архимандрит Георгий, председателят на Общински съвет Павликени Ваня Антонова, кметът на Бяла Черква Албена Тодорова, зам.-кметът и ръководител на проекта инж. Анастасия Вачева, представители на партньорите по проекта, представители на фирмите изпълнители, общински съветници, ученици, медии и граждани, както и консултантите Анна Стамати и Даг Ерик Айлертсен от Норвегия.

Инж. Манолов подчерта важността на този проект за създаване на устойчива и здравословна социална среда и по-висок стандарт на живот и труд в общинските сгради. „Извън дейностите по проекта Община Павликени със собствени средства в общ размер 246 982 лева изпълнява всички останали енергоспестяващи мерки, предписани от обследването за енергийна ефективност за обектите – изолация на външни стени, подмяна на дограма и топлоизолация на покрив. За ОУ „Бачо Киро“ инвестицията на общината е 219 403,90 лв.“, подчерта градоначалникът. Той отбеляза качественото изпълнение на строителните дейности. Децата получиха пожелания да се радват на новите придобивки и да ги пазят, да се учат старателно, и да бъдат достойни граждани.

Очакваният екологичен ефект от изпълнението на целия проект се изразява в годишно намаление на вредни емисии в атмосферата с 196 тона въглероден двуокис и 210 MWh спестена енергия общо за трите обекта. Приносът на сградата на ОУ „Бачо Киро“ е 41,340 тона въглероден двуокис и 47,7 MWh енергия годишно.

Архимандрит Георгий извърши водосвет, а учениците от ОУ „Бачо Киро“, гр. Бяла Черква поздравиха участниците в церемонията с кратка литературно-музикална програма.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.